[OpenSCAD] Crash on F6 and missing preview/render window

Hans L thehans at gmail.com
Sat Sep 15 19:09:34 EDT 2018


Do you get the same errors with a development snapshot of OpenSCAD?
http://www.openscad.org/downloads.html#snapshots


On Sat, Sep 15, 2018 at 5:53 PM tangerine0469
<stapleton.hosting at gmail.com> wrote:
>
> Hi all,
>
> I have a few issues that crept up all of a sudden with my PC running
> OpenScad.
>
> This started off randomly when I opened the program after work the other day
> after having spent and evening prior working on a project. The app loads the
> editor, the console and the code from the selected project but no
> render/preview window. Hitting F5 or the option in the menu appears to run
> fine in the console but thats as far as it gets. Hitting F6 however stats
> the render and gets to approx 475/1000 before the app closes and drops an
> error in my event viewer which doesn't show much of anything:
>
> Faulting application name: openscad.exe, version: 0.0.0.0, time stamp:
> 0x564d2b59
> Faulting module name: openscad.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x564d2b59
> Exception code: 0x40000015
> Fault offset: 0x0000000000f9801a
> Faulting process id: 0x3258
> Faulting application start time: 0x01d44d3fbf0520be
> Faulting application path:
> C:\Users\John\Downloads\OpenSCAD-2015.03-2-x86-64\openscad-2015.03-2\openscad.exe
> Faulting module path:
> C:\Users\John\Downloads\OpenSCAD-2015.03-2-x86-64\openscad-2015.03-2\openscad.exe
> Report Id: 2a5e9b25-c4a5-4ce5-a059-2940edba4ee2
> Faulting package full name:
> Faulting package-relative application ID:
>
>
> I have tried the whole uninstall>reboot>install routine many times and even
> using the binary, not the installer.  Falling back on my Sysadmin methods I
> decided to try and run the app from the CLI as my user and as admin and this
> is where I am finally seeing some details that I need some insight on.
> Running the app from the CLI I get this after opening a new or existing
> project:
> GLEW Error: Missing GL version
>
> I know that GL is up to date and my drivers have been both reinstalled and
> then updated when the results were the same. Render shows this in the CLI
> (the first line is on open of the .scad file, the rest on crash):
>
> GLEW Error: Missing GL version
> CGAL error: assertion violation!
> Expression : object_list_
> File       : ../src/OGL_helper.h
> Line       : 571
> Explanation:
> Refer to the bug-reporting instructions at
> http://www.cgal.org/bug_report.html
>
>
> I tried to open Help>Library Info and get this:
>
> GLEW Error: Missing GL version
> terminate called after throwing an instance of 'std::logic_error'
>   what():  basic_string::_M_construct null not valid
>
> Finally I tried to run "openscad.exe --info" and got this and the app failed
> to load at all:
>
> C:\Users\John\Downloads\OpenSCAD-2015.03-2-x86-64\openscad-2015.03-2>openscad.exe
> --info
>
> C:\Users\John\Downloads\OpenSCAD-2015.03-2-x86-64\openscad-2015.03-2>OpenSCAD
> Version: 2015.03-2
> System information: Windows 8 (v6.2.0.0) 8 CPUs 15.90 GB RAM
> Compiler: GCC "5.2.0" 64bit
> Boost version: 1_57
> Eigen version: 3.2.5
> CGAL version, kernels: 4.5, Cartesian<Gmpq>, Extended_cartesian<Gmpq>, Epeck
> OpenCSG version: OpenCSG 1.4.0
> Qt version: 5.5.1
> QScintilla version: 2.8.4
> MingW build: MingW64
> GLib version: 2.44.1
> Application Path:
> C:/Users/John/Downloads/OpenSCAD-2015.03-2-x86-64/openscad-2015.03-2
> Documents Path: C:\Users\John\Documents
> Resource Path:
> C:/Users/John/Downloads/OpenSCAD-2015.03-2-x86-64/openscad-2015.03-2
> User Library Path: C:/Users/John/Documents/OpenSCAD/libraries
> User Config Path: C:\Users\John\AppData\Local/OpenSCAD
> Backup Path: C:/Users/John/Documents/OpenSCAD/backups
> OPENSCADPATH: <not set>
> OpenSCAD library path:
>   C:/Users/John/Documents/OpenSCAD/libraries
>
> C:/Users/John/Downloads/OpenSCAD-2015.03-2-x86-64/openscad-2015.03-2\libraries
>
> OPENSCAD_FONT_PATH: <not set>
> OpenSCAD font path:
>
>
> OpenGL Program Validation results:
> Validation successful.
> GLEW version: 1.12.0
> OpenGL Version: 4.5.13539 Compatibility Profile Context 24.20.13017.1009
> GL Renderer: Radeon RX 580 Series
> GL Vendor: ATI Technologies Inc.
> RGBA(8888), depth(24), stencil(8)
> GL_ARB_framebuffer_object: yes
> GL_EXT_framebuffer_object: yes
> GL_EXT_packed_depth_stencil: yes
> GL context creator: WGL
> PNG generator: lodepng
> OS info: Microsoft(TM) Windows(TM) 6 2 9200 0x24bd0e4 amd64
> Machine: 8664
>
>
> Sorry for the long post, my sysadmin work taught me that there is no such
> thing as too much information.
>
>
>
> --
> Sent from: http://forum.openscad.org/
>
> _______________________________________________
> OpenSCAD mailing list
> Discuss at lists.openscad.org
> http://lists.openscad.org/mailman/listinfo/discuss_lists.openscad.org



More information about the Discuss mailing list